bcManager Professional

Utilizarea codurilor de bare in operarea ERP

Astazi, rapiditatea in operare si, implicit, economia de timp sunt criterii importante de evaluare a eficientei oricarei activitati, indiferent de importanta acesteia. Tehnologia codurilor de bare ofera o solutie la nevoia de viteza in operare inca din 1974 cand a fost prima oara introdusa in sistemul de vanzare cu amanuntul. Astazi, desi concurate de alte tehnologii precum cea de identificare prin frecvente radio (RFID), codurile de bare s-au adaptat la noile conditii si continua sa fie cea mai ieftina si populara metoda de identificare. Succesul lor este confirmat de adoptarea codurilor de bare in domenii diverse, pentru operatii multiple si pentru a stoca din ce in ce mai multe informatii.

Inevitabil, tehnologia codurilor de bare a fost preluata si in functionarea sistemelor software ERP pentru a facilita urmarirea resurselor si inregistrarea operatiunilor din gestiune.

Sistemul ERP si principalele arii de utilizare a codurilor de bare

Codurile de bare in vanzare

Vanzarea cu amanuntul continua sa fie dominata de utilizarea codurilor de bare, dar aceasta tehnologie este astazi folosita si in vanzarea direct din depozit. Integrarea cititorului de coduri de bare cu sistemul software ERP care gestioneaza stocurile faciliteaza actualizarea stocurilor in timp real sau de fiecare data cand operatorul doreste sa sincronizeze datele reale cu cele de stoc.

Codurile de bare in inventariere

In cazul unui depozit, utilizarea codurilor de bare usureaza procesul de inventariere si reduce in mod semnificativ tipul alocat acestei actiuni. Gestionarul poate realiza inventarierea prin scanarea codurilor de bare de pe produsele din depozit. Prin sincronizarea datelor obtinute astfel de cititorul de coduri de bare cu datele scriptice, programul de gestiune al sistemului ERP evidentiaza cu usurinta plusul sau minusul la inventar.

Codurile de bare in efectuarea pontajului

Tehnologia codurilor de bare poate fi utilizata in activitatea de productie pentru calcularea costurilor cu manopera si pentru identificarea timpilor alocati de catre lucratori fiecarei etape din procesul tehnologic.  Operatorul din productie va folosi propriul cod de bare pentru a-si inregistra volumul de productie realizat sau pentru a inregistra momentul la care a inceput si a finalizat lucrul in cadrul unei operatii tehnologice. Prin integrarea acestui sistem cu programul de productie din cadrul pachetului ERP, pot fi generate rapoarte referitoare la manopera aferenta fiecarei comenzi sau la productia realizata de fiecare operator in vederea remunerarii in functie de realizari.

Tiparirea etichetelor cu coduri de bare

Sistemul ERP poate fi cu usurinta utilizat si pentru tiparirea codurilor de bare in asa fel incat acestea sa stocheze diverse informatii relevante referitoare la produs. Asadar, prin folosirea aplicatiei si a unei imprimante pentru autocolante, gestionarul poate tipari etichete cu coduri de bare care pot fi ulterior scanate in vederea inventarierii sau vanzarii.

Adauga comentariu

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Acest camp este confidential si nu va fi facut public.
10 + 9 =
Rezolvati aceasta problema simpla de matematica si introduceti rezultatul (ex: pentru 1+3, introduceti 4). Astfel, va asigurati ca mesajul dumneavoastra va ajunge in casuta postala a persoanei potrivite.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.