bcManager Professional

Cat timp dureaza implementarea sistemului ERP bcManager Professional?

Implementarea sistemului software de tip ERP bcManager Professional este etapa de maxima importanta de care depinde utilizarea ulterioara a aplicatiilor si atingerea obiectivelor pe care o organizatie si le propune prin implementarea unui astfel de sistem. Acesta este motivul pentru care implementarea parcurge toate etapele specifice necesare si este tratata cu maxima importanta. Exista o serie de caracteristici ale proiectului de implementare care ii influenteaza durata:

 • Volumul activitatii companiei reflectat in fluxul de documente gestionate
 • Numarul de utilizatori care vor folosi unul sau mai multe din modulele pachetului
 • Numarul de locatii in care beneficiarul isi desfasoara activitatea
 • Specificul activitatii (o activitate care are multe particularitati presupune un timp mai mare de implementare)

In functie de criteriile de mai sus, durata procesului de implementare poate varia intre 2-3 luni si 2 ani.

Care sunt costurile directe si ascunse ale implementarii ERP?

Orice implementare a unui sistem software ERP presupune o serie de costuri ascunse, iar succesul ei poate fi evaluat printr-un nivel scazut al acestora.

Costuri directe:

 • Licentierea
 • Serviciile de implementare
 • Adaptarea aplicatiilor
 • Costurile de scolarizare
 • Service si suport

Costuri ascunse:

 • Costuri de adaptare a personalului la un nou mod de lucru. Aceste costuri pot fi reduse la minimum prin scolarizarea eficienta a personalului. Echipa de implementare a berg COMPUTERS se asigura de fiecare data ca la predarea sistemului utilizatorii cunosc functionalitatile pe care le au la dispozitie si stiu in ce mod activitatea lor va fi simplificata. Inca din prima faza a implementarii cand se realizeaza analiza de sistem, echipa de implementare poarta discutii cu toate persoanele cheie din organizatie. In acest fel se poate determina cu precizie inca de la inceput care este necesarul de scolarizare, care sunt departamentele unde personalul este mai putin receptiv la schimbare si care este nivelul la care se poarta discutiile cu fiecare grup de utilizatori.
 • Costuri cu infrastructura hardware. Uneori, adoptarea unui sistem ERP reprezinta o schimbare complexa a capabilitatilor tehnologice intr-o intreprindere. Noul sistem IT ar putea contine o serie de periferice utile cum ar fi cititoare si imprimante pentru coduri de bare, sisteme electronice de pontaj, case de marcat sau cantare electronice. berg COMPUTERS reuseste prin reteaua sa de parteneri sa ofere o solutie completa la preturi transparente inca din faza de ofertare.
 • Costuri ocazionate de erorile din baza de date initiala. Importarea in noul sistem a unor date incorecte poate produce neplaceri ulterioare care vor implica unele costuri suplimentare. Echipa de implementare bcManager Professional preia in sistem doar informatiile corecte, verificate. Veti fi sfatuit cum sa gestionati datele existente si cum sa va asigurati ca programele vor functiona corespunzator.

Care sunt sansele de recuperare in scurt timp a investitiei in ERP?

Decizia de implementare a unui sistem software ERP are la baza dezideratul de a economisi pe termen mediu prin reducerea costurilor operationale ale companiei. Utilizarea pachetului integrat bcManager Professional reduce aceste cheltuieli la minim, iar investitia va fi recuperata cu atat mai repede cu cat necesitatea implementarii ei este mai mare. O companie cu o organizare complexa care presupune un numar mare de operatiuni pentru atingerea unui obiectiv va resimti mai repede recuperarea investitiei decat o companie organizata bine care doreste doar eficientizarea operatiunilor pe care le desfasoara. Investitia va fi recuperata cu usurinta pentru ca utilizand pachetul bcManager Professional, beneficiarul va reusi sa obtina urmatoarele:

 • reducerea costurilor generate de eroare
 • eficientizarea cheltuielilor de personal
 • reducerea costurilor operationale
 • un management eficient al stocurilor
 • cresterea gradului de satisfactie al clientului
 • un management eficient al portofoliului de clienti

Cum pot face fata problemelor de adaptare ale angajatilor mei?

Oricat de flexibila si de receptiva la schimbare ar fi o organizatie, exista riscul unei reticente la nou din partea angajatilor in momentul implementarii unui sistem ERP. Echipa de scolarizare pentru bcManager Professional se va asigura ca in timpul procesului de implementare a unui sistem software integrat angajatii vor fi bine pregatiti sa foloseasca noile functionalitati si sa inteleaga care sunt avantajele si modul in care noul sistem le va usura si imbunatati activitatea. Persoanele din echipa de implementare care sunt responsabile cu scolarizarea vor acorda timpul necesar fiecarui angajat in parte sau echipelor de angajati care folosesc aceleasi functionalitati. Fiecare utilizator al aplicatiilor software va sti in acest fel cum trebuie sa foloseasca modulul sau modulele pe care le opereaza, dar si felul in care programul software in care lucreaza interactioneaza cu operatiile efectuate de colegii din celelalte departamente.

Ce se intampla cu aplicatia ERP atunci cand intervin modificari in legislatie?

Modificarile legislative pot sa afecteze in oarecare masura functionalitatea unui sistem software ERP, mai ales pe segmentul de salarii si cel financiar. O modificare majora poate conduce la discontinuitati in activitatea interna, iar prevenirea acestor intreruperi este importanta. In momentul in care se opteaza pentru sistemul integrat bcManager Professional, licenta este insotita de un pachet complet de servicii care sa asigure update legislativ in timp util. Expertii contabili din cadrul berg COMPUTERS urmaresc cu atentie activitatea institutiilor care legifereaza si semnaleaza toate schimbarile legislative publicate si care urmeaza sa intre in vigoare. In acest fel, toate schimbarile de legislatie stau la baza actualizarilor de natura legislativa ale modulelor bcManager Professional.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.